پژوهش سرای دانش آموزی میناب

بر شما باد به تلاش و سخت‌کوشی و مهیا شدن و آماده گذشتن امام على(علیه السلام)

پژوهش سرای دانش آموزی میناب

بر شما باد به تلاش و سخت‌کوشی و مهیا شدن و آماده گذشتن امام على(علیه السلام)

هفته پژوهش _بزگزاری مسابقه موشکهای آبی

پژوهش سرای دانش آموزی برگزار می نماید.

به مناسبت هفته پژوهش ،پژوهش سرای دانش آموزی در نظر دارد برای اولین بار مسابقه موشک های آبی بین دانش آموزان علاقه مند متوسطه و راهنمایی برگزار نماید .مسابقه به صورت فردی و گروهای 3 نفره قابل اجراست .                                 

دانش آموزان علاقه مند جهت ثبت نام و دریافت دستورالعمل ساخت به دفترآموزشگاه یا به پژوهش سرای دانش آموزی مراجعه نمایند .                      زمان ثبت نام      17     تا      22     آذر 

به نفرات برتر  هر مقطع  جوایز نفیسی  اهدا میگردد.

بلوارآل محمد –جنب دبیرستان آیت ا....طالقانی پژوهش سرای دانش آموزی میناب تلفن  تماس  2223998

مسابقه موشک های آبی _دستورلعمل ساخت موشک آبی

مراحل ساخت موشک آبی :

حداقل لوازم مورد نیاز برای ساخت :

*یک عدد بطری پلاستیکی یک و نیم لیتری نوشابه گازدار.

*کرمک تیوب دوچرخه.(در همه ی تعمیرگاه های دوچرخه میتوانید آن را تهیه کنید یا اگر تیوب دوچرخه ی شما از بین رفته ، کرمک آن را ببرید و استفاده کنید.)

*در پوش لاستیکی.(به جای آن میتوانید از در بطری استفاده کنید ، هر چند این کار را توصیه نمی کنیم.)

*واشر.(در صورتی که از در بطری استفاده کرده اید، این واشر را برای جلوگیری از خروج هوای داخل بطری نیاز دارید.)

*نوار تفلون برای درزگیری.(می توانید از چسب آکواریم یا هر چیز مشابه دیگری نیز برای درزگیری استفاده کنید.)

*دریل یا میله ی فلزی به طول تقریبی دو برار طول درپوشلاستیکی

نکات ایمنی :

*برای ساخت بدنه ی موشک هرگز از بطری های پلاستیکی نوشیدنی های بدون گاز، یا بطری های شکستنی و آسیب پذیر استفاده نکنید.

*بطری نوشابه باید کاملا تمیز باشد و هیچ گونه پارگی ، خراشیدگی ، فرورفتگی و یا ساییدگی ، انحنا و تاشدگی بیش از حد در آن وجود نداشته باشد.

حالا که وسایل را آماده کرده اید و از نکات ایمنی هم آگاه هستید ، میتوانید دست به کار شوید :

1.نخست بطری پلاستیکی را بردارید و در آن را باز کنید.

2.بدنه ی بطری را کاملا تمیز کنید. استفاده از بعضی از پاک کننده ها باعث نازک شدن دیواره می شود و ممکن است با پمپ کردن هوا به داخل آن پاره شود و به شما صدمه بزند. بنابراین ما تنها آب را برای تمیز کردن توصیبه می کنیم، هر چند ممکن است زمان بسیار طولانی تری را برای این کار صرف نمایید.

3.یک درپوش لاستیکی مناسب(اندازه ی قطر در پوش بستگی به روش پرتاب موشک دارد: اگر از پرتاب گر استفاده میکنید باید به اندازه ی دهانه ی پرتاب گر و در غیر این صورت به اندازه ی قطر دهانه ی بطری در نظر گرفته شود) یا واشر یا هر چیز مشابه دیگری بردارید و اگر مرکز آن سوراخ نیست، با استفاده از یک میله ی داغ یا دریل، آن را به اندازه ی قطر کرمک دوچرخه سوراخ کنید.(اگر به جای درپوش لاستیکی از در بطری استفاده کرده اید، باید یک واشر را برای محکم کردن کرمک دوچرخه جهت جلوگیری از خروج هوا در قسمت داخلی در نصب کنید.)

4.از نوار تفلون برای درزگیری درپوش (یا بطری) استفاده کنید تا مطمن شوید در محل اتصال کرمک دوچرخه و موشک، آب یا هوا خارج نمی شود.

5.کرمک دوچرخه را از سوراخ گذرانده، در داخل آن قرار دهید به طوری که پس از گذاشتن در پوش بر دهانه ی بطری کرمک رو به بیرون باشد. اطراف کرمک را خوب عایق بندی کنید.

6.مطمئن شوید که در هنگام پمپ کردن هوا به داخل آن کرمک دوچرخه از درپوش یا دهانه ی بطری جدا نمی شود و کاملا محکم است.

خوب! حالا وقت پرتاب موشک آبی است. بهتر است این آزمایش را در کنار دریا، دریاچه، رودخانه و پارک های آبی انجام دهید. در هر صورت هرگز از آب آشامیدنی تصفیه شده به عنوان سوخت استفاده نکنید. نخست موشک را تا نیمه یا سه چهارم پر از آب کنید. کرمک را بر دهانه ی موشک نصب کنید. سپس با یک پمپ دوچرخه هوا را به داخل موشک پمپ کنید. این کار را تا هنگامی که به محدوده ی فشار مورد نظر دست یابید، انجام دهید. یکی از راه های تشخیص کافی بودن هوای پمپ شده و فشار بطری این است که بدنه کاملا سفت شده و با فشار دست به راحتی فرو نرود. اما قبل از پرتاب موشک به یاد داشته باشید که :

*بیش از حد تحمل موشک به آن فشار اعمال نکنید.

*از پرتاب موشک به سمت افراد، موجودات زنده، ساختمان های شیشه ای و موانع دیگر اجتناب نمایید.

*به هیچ وجه موشک را در هنگام وزش باد به ویژه باد شدید پرتاب نکنید.

پمپ را از کرمک باز کنید. پس از این که مطمئن شدید هیچ کس در مسیر پرتاب موشک نیست، موشک را با زاویه ی سی تا چهل درجه نشانه گیری کند. هنگامی که آب داخل موشک از حرکت بازایستاد، خیلی سریع اما با دقت سرپوش یا درِبطری را جدا کنید و موشک را رها نمایید. اگر در پوش لاستیکی داشته باشید، این کار کمی راحت تر است، اما با استفاده از درِبطری پرتاب کردن موشک آبی شما کمی سخت تر می شود و نیاز به تمرین بیشتری دارید. به هرحال موشک آبی شما با شتاب حرکت خواهد کرد و پس از مدت زمان کوتاهی بر روی زمین خواهد افتاد.